Proefsessie

Chemisch onderzoek alleen is geen garantie voor kwaliteit én een goede smaak van uw wijn. Daarom heeft Meron haar eigen professionele proefpanel. Tijdens een proefsessie kunt u uw wijnen samen met ons proefpanel proeven.

Bij Meron analyseren we naast de chemische parameters ook de smaak van uw wijn:

  • Kleur: De kleurintensiteit van de wijn wordt aangegeven, onderbouwd door een spectrometrische analysebepaling.
  • Geur: De aanwezige geuren worden beschreven. Deze bepaling wordt bepaald op basis van een internationaal erkend chemisch-aromamodel.
  • Balans: De verhoudingen van een aantal smaakbepalende elementen als zuren en suiker worden geproefd evenals de aanwezigheid van tannine.
  • Aroma’s: De aanwezige aroma’s van o.a. fruit, kruiden en hout worden geïdentificeerd, evenals eventuele off-notes.
  • Afdronk: De afdronk/lengte van de wijn wordt vastgesteld.

Het professionele Meron proefpanel:

Ons proefpanel stelt de smaak-technische specificatie op en legt deze vast. Zo kunt u ook in de tijd terugkijken naar de ontwikkelingen van uw wijn en kunt u waar nodig bijsturen. We hebben uitgebreid getest met de smaak-technische specificatie; de resultaten zijn zeer positief. Voor u betekent deze ontwikkeling een extra keuzemogelijkheid, naast de chemische specificatie.

Alle leden van het Meron-proefpanel zijn zeer bedreven:

 

  • Ze beschikken tenminste over WSET-niveau 3
  • en/of zijn vinoloog van de Wijnacademie
  • en/of beschikken over jarenlange, aantoonbare ervaring in de wijnbranche.