Kwaliteitswaarborging

Meron is uw partner in kwaliteitscontrole van uw wijnen, wijngerelateerde producten, distillaten en likeuren. Constante en hoge kwaliteit van uw producten is voor u als producent, importeur of verkoper van het grootste belang. De kwaliteit van de wijn zoals deze uiteindelijk op de schappen staat, bepaalt immers of een consument over zal gaan tot een herhaalaankoop.

Meron helpt u, als onafhankelijke partij, de kwaliteit te waarborgen. Hoe doen we dat?

Meron analyseert en beoordeelt de kwaliteit van wijnen

  • Het chemisch onderzoek vindt plaats in ons hightech wijnlaboratorium waar we met behulp van verschillende analyse-apparatuur onderzoek doen naar de samenstelling van de wijn.
  • Op iedere wijn worden standaard 17 analyses verricht, vallend binnen het standaardanalysepakket. We kijken onder andere of de wijn/het product voldoet aan de wettelijke eisen, maar ook of de wijn conform de eisen is die we in overleg met de klant hebben opgesteld. Tevens kijken we hoe de wijn zich verhoudt ten opzichte van vergelijkbare wijnen met een zelfde herkomst, druif, prijs etc.
  • We voeren een uitgebreide labelcheck uit en kijken naar de ‘houdbaarheid’ van uw wijnen. Voldoet het label aan (Europese) richtlijnen en aan de wet- en regelgeving?
  • Middels GC-MS/MS techniek zijn we in staat om 95% van de meest voorkomende chemische fouten in wijn op te sporen. Deze off-notes screener bestaat voor wijn en wijngerelateerde producten uit 31 off-notes; voor distillaten en likeuren bestaat de off-notes screener uit 24 off-notes.
  • Het merendeel van de wijnen wordt tijdens proefsessies ook organoleptisch beoordeeld. Een proefsessie wordt uitgevoerd door het professionele proefpanel van Meron. Uiteraard bent u, indien u dat wenst, van harte welkom om een proeverij bij te wonen.

Indrukwekkende database met relevante informatie

Meron analyseert, proeft en verzamelt informatie over alle wijnen die onze klanten aandragen. Al deze gegevens geven u als onze klant de nodige informatie over de kwaliteit van de wijn op chemisch, smaak-technisch en commercieel vlak. Sinds de oprichting in 1994 heeft Meron een indrukwekkende database op kunnen bouwen met wijnen vanuit vrijwel alle wijnproducerende landen ter wereld. Deze gegevens uit de database zijn vergaard door vakkundige en uitvoerige analyses. Meron is hiermee een uniek en data-gedreven kennisinstituut voor wijn en aanverwante producten geworden.

Als onafhankelijke partner in kwaliteitscontrole en -beheer ondersteunen we u in het optimaliseren van de kwaliteit van de wijnen die u produceert, importeert en/of verkoopt. Uw belang staat voorop, maar we houden de consument als eindgebruiker daarbij altijd in het achterhoofd.